14 Ocak 2014

quilling sacak yapma makinası

SAÇAK YAPMA MAKİNASI


Bugün saçak yapmada kullandığımız yardımcı aleti tanıtmak istedim.
Aslında  aynı işlemi isterseniz makasla da yapabilirsiniz. Artık elle ne kadar düzgün olursa... İnsanoğlu hep fazlasını ister ya:))
Eğer bu alet nasıl çalışır, bu saçaklı şeritlerle neler yapılır derseniz buyrun...

      En fazla 1 cm enindeki şeritleri; ince ince, aynı boyda, aynı kalınlıkta, yanyana, birbirinden ayırmadan kesmeye yarar. Özetle kağıt şeridi saçaklamaktır görevi...
 
      Kullanımı çok kolaydır. Şerit, haznesine yerleştirilir. Makinanın üst tarafında bulunan kol aşağı yukarı hareket ettirilerek kesme işlemi gerçekleştirilir. İstenilen uzunlukta şerit kesilebilir. 
 
      Tek dezavantajı elimizde kestiğimiz gibi seri bir şekilde kesememesidir. Fakat kesim işlemi elde kestiğimizden daha ince ve standart kalınlıkta olduğundan, daha kaliteli ve düzgün işler çıkar ortaya... Artık tercih sizin:))


quilling sacak yapma makinası

      Bu makina ile saçak ya da püskül diye adlandırılan çiçekleri yapabilir, 3 boyutlu çalışmalarımızda rahatlıkla kullanabiliriz. Aşağıda fotoğraflarını paylaştığım ayıcıklar, civciv, yeşil top ağaç da saçak kağıt şeritlerle yapılmış çalışmalardır.  
 
      Benim klasiğim ayıcıklar işte bu saçaklı şeritlerle yapılıyor. Kağıt şeritlerin böyle saçaklanması belki biraz vaktimizi alıyor ama, değmez mi böyle güzel ayıcıklar ordusu yapmaya?:))) Kimisi kapı süslerini, kimisi magnet olarak buzdolapları süsleyen... Alttaki yeşilli ayıcık sevgilileri de unutmamak lazım tabii:))) Sevgililer gününe sayılı zaman kalmışken....
 
quilling calismalar

quilling calismalar



 

3 yorum:

  1. Bu aleti hobi malzemesi satan yerlerde bulabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bulabileceğinizi zannetmiyorum. Çoğu quilling aletini ne yazık ki yurt dışından getiriyorum. Bazılarını isterseniz bu adreste bulabilirsiniz... http://www.neseli-quilling.com/ (online satış)
      Ayrıca bu aletin pek de kullanışlı olmadığını belirtmek isterim. Makasla yapmak çok daha pratik diye düşünüyorum. Her ne kadar bu alet kadar düzgün olamayacaksa da..

      Sil
  2. peki, teşekkürler

    YanıtlaSil