28 Ocak 2014

neşeli quilling ilk çalışmalar

TEMEL ŞEKİLLERLE NELER Mİ YAPILIR?


İşte bunlar benim ilk çalışmalarım. Temel şekillerle yapılan basit çalışmalar... Ama ben bakınca büyük keyif alıyorum. O kadar şirinler ki gözümün önünde olsunlar da hep göreyim diye gezdirip duruyorum.

Neyse. Bir de yakından bakıp, hangi temel şekillerden oluştuğunu görelim...

      Sevgililer günü yaklaşıyorken kalp çalışmak istedim. Küçük olan kolye, büyük olansa duvar süsü... Büyük kalbin yapılışını detaylı olarak bir sonraki yazıda anlatmak istiyorum. Biraz detay istiyor gibi geldi de... Neyse biz küçük kalbi inceleyelim. İki tane bükülmüş damlanın birleştirilmesiyle oldu. Zincir geçirilecek yeri de sıkı sarma... Yalnız şeridi kıvırma aletine geçirdikten sonra fazla sıkmadan sarmaya başladım. Biraz sardıktan sonra daha sıkı sardım. Sonrasında da yorgan iğnesi gibi kalınca birşeyle orta deliği genişlettim ki zincir, ip, v.b. geçebilsin... Ayrıca ilk çalışma olduğu nasıl da belli. Yapışkanın fazla fazla gelmesi ne kadar temizlesem de böyle bir görüntü verdi. Neyse ki artık yapıştırıcıyı iğne ucu yardımıyla sürüyorum. Malzemesizlik böyle birşey işte. Yurt dışında, yanlış hatırlamıyorsam quilling yapıştırıcıları için özel uçlar mevcut. İleride belki bizim de olur inşallah:)

neseli quilling heart


      8 okbaşından oluşan çiçek, 2 çift taraftan kıvrılmış gözden oluşan yapraklar ve saksı niyetine bir dörtgen:))) Kısacası 11 yuvarlağın saksıda çiçeğe dönüşümü:)))




      2 büyük damla, iki küçük damla ve V kıvırmanın kelebeğe dönüşümü... Burada büyük damlalarda 3mm'lik 50 cm'lik mavi ve lacivert iki şeridi birbirine yapıştırıp öyle sardım. Küçüklerde ise 25 cm uzunluğunda mavi ve lacivert şeritleri yapıştırarak kullandım. Galiba anteni 12,5 cm'lik çeyrek şeritle yapıldı.

neseli quilling butterfly


      Sadece 4 küçük, 1 büyük damladan oluşan minik bir kolye ucu...


neşeli quilling


      Cupcake... 4 dikdörtgen ve sayısını hatırlamadığım S kıvırmadan oluşuyor. S kıvırmalar yarım şeritten yapıldılar.



      Bu çalışma da acemiliğimi haykırıyor. Yine yapıştırıcının azizliği... Çocuklara söylerim hep, suçu ilk önce kendinizde arayın diye... Şimdi ben suçu yapıştırıcıya atıyorum:))) Beyaz zemini mavi zemine yapıştırayım derken yapıştırıcıyı fazlaca sıkınca sonuç bu... 

      Doğum günü mumları... Gelişigüzel dörtgenler ve kıvrık damlalar... Açık uçlu spiraller... Damlalar yapıldıktan sonra çevresine sarı şerit yapıştırdım. Ama bu çalışmada en çok hoşuma giden kağıdın köşesindeki kıvrımlar. 

neseli quilling

      Bu kalp biraz beni uğraştırdı. Yapması değil de tanzimi... Bir sonra ki  dersimiz de bu olsun diye düşünüyorum. 

nesli quilling heart


      Keşke sizler de çalışmalarınızı yollasanız da burada paylaşsak. Nerede ne sıkıntılar yaşıyorsunuz bilsek, yardımcı olabileceğimiz yerde destek versek...





4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Thank you Pily... I am very glad, because these are my first works:)))

      Sil
  2. Harika şeyler yapmışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil