8 Temmuz 2014

neşeli quilling yapıştırıcıları

HANGİ YAPIŞTIRICI DERSENİZ BUYRUN...

Kullandığım yapıştırıcılar hakkında  bir çok mesaj alıyorum ve bugün sizlere bu konuyla ilgili deneyimlerimi aktarmak istiyorum. 

FABER CASTELL'in beyaz tutkalı; en büyük yardımcım diyebilirim. Bugüne kadar kullandığım, gerek ambalajı gerekse tutkalın yoğunluğu açısından memnun kaldığım, su bazlı beyaz tutkal...

Ambalajının iki uçlu olması ve sivri olan kısmının inceliği şeritlerimizi yapıştırırken inanılmaz kolaylık sağlıyor. 

Ambalajının farklı renklerde olması sizi şaşırtmasın. Hepsi aynı...

      Nerde bulabilirim? diye sorarsanız, her kırtasiyede ne yazık ki yok. İzmit'te sadece bir kırtasiyede bulabildim. Ya da çoklu ürün satan alışveriş merkezlerinde... Japon pazarı gibi olan yerlerin kırtasiye veya hobi ürünlerinin satıldığı reyonda bulabilirsiniz.

PUZZLE YAPIŞTIRICILAR 

       Yeni keşfettiğim ve kullanımı son derece keyifli, hem vernik hem de sertleştirme amaçlı kullanabileceğimiz bir ürün.

neşeli quilling yapıştırıcıları

      Ben, Polisan'ın ve Südor'un puzzle yapıştırıcısını denedim. İkisi de hemen hemen aynı.  Su bazlı jel yapıştırıcı... Polisan'ın yoğunluğu Südor'o  göre daha sıvı. Ben Südorun yoğunluğunu daha çok sevdim. Ne çok sıvı ne çok katı... Yumuşacık... Parmak ucuyla veya bir fırça yardımıyla çalışmamızın üzerine sürebiliriz. 

      Hafif bir parlaklık da veriyor. Sürdükten sonra hemen sertleşmiyor. Bu sizi şaşırtmasın, ertesi gün sertleştiğini göreceksiniz. Kırtasiyelerden temin edebilirsiniz.


PORSELEN MEDIUM veya SIVISI

      Su bazlı beyaz tutkal görünümünde bir ürün. Özellikle sık sarımla yapılan takı çalışmaları bu ürünle koruma altına almak mümkün.



neşeli quilling yapıştırıcıları
   
        Ben bu şekilde yapılmış bir çalışmamı bu sıvıyla kapladıktan sonra, iyice kuruyup sertleşince, akan suyun altında bir kaç saniye tuttum. Sık sarım tekniği ile yaptığım bir nazar boncuğu idi... Görüntüsünde herhangi bir değişiklik olmadı. Dokunduğumda yapış yapış oldu. Kurumaya bıraktım. Ertesi gün dokunduğumda yine ilk hali gibiydi. Yapışkanlığı gitmişti ve sertti.

          Tarakla yapılan daha hareketli çalışmalarda, evet serleştiriyor ama biraz esnek kalıyor.

          Ürüne hafif bir parlaklık da veriyor.

          Bir fırça yardımıyla, çalışmamızın üzerine sürebiliriz.

           Nerde bulabilirim? diye sorarsanız, ahşap ürünlerin satıldığı hobi mağazalarında derim.

          Umarım, yardımcı olabilmişimdir. İlerleyen zamanlarda inşallah, nasıl uyguladığımı içeren bir videoyu da sizlerle paylaşırım. Sevgiler,

NEŞE SAKA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder