29 Ocak 2014

neseli quilling beehive technique

PETEK TEKNİĞİYLE KALP YAPIMI


Bu kalp çalışmasında petek tekniği kullanılmıştır. Neşe Hanım bu yazısında petek tekniğinde kullanılan dalga şeklini detaylarıyla anlatmıştı. Bu çalışmada ise S - kıvırma şekliyle petek çalışması yapılmıştır.

Bu çalışmayla petek çalışmasının oldukça emek isteyen bir çalışma olduğunu da baştan söyleyeyim. Gözünüz korkmasın ama... Yapması değil de bir araya getirmesi insanı biraz oyalıyor.

Siz de denemek isterseniz buyrun...
      Başta da söylediğim gibi bu çalışmada S - kıvırma kullandım. 50 cm'lik şeritleri ortadan kestim. Böylece 25 cm'lik şeritler kullanmış oldum. Bu şeritleri kullanırken de kıvırma yaparken kolaylık olsun diye tam ortasından iz yaptım simetrik bir S olsun diye. Böyle bir miktar S- kıvırma yaptım. Yapıştırılmadığı için çok hareketli olmaları beni zorlar gibi olunca aşağıdaki orta resimde olduğu gibi yapıştırma ihtiyacı duydum. Yani siz zorlanmazsanız yapıştırma yapmaya bilirsiniz de...

neseli quilling beehive technique

      Böylece kullanacağım S-kıvırma oldu mu 8... İşte bunlarla kalbimde petek çalışmasına koyuldum.

      1. Öncelikle kalp kurabiye kalıbıyla şablonumu çizdim.
   2. Bu şablonun üzerine hazırdaki şekillerimi yerleştirdim ve birbirine temas ettikleri yerden tek tek yapıştırdım. İşte işin zor tarafı burası. Yapıştırırken şablon üzerinden kayma olabiliyor. O yüzden yapıştırma noktalarının iyi seçilmesi gerekiyor. Yoksa şekil bozukluğu olabilir.
      3. Dış hat sabitlenince işimiz biraz daha kolaylaşıyor. Bu sefer iç yüzeylere yapıştırıcı sürerek başlıyoruz boşluğu doldurmaya.
      4. Veee ortaya da bir fiyonk kondurarak kalbimiz son şeklini almış oluyor. 

neseli quilling beehive technique

     Ayrıca dikkat edildiyse bu çalışmada şekiller bir yüzeye değil, birbirlerine yapıştırıldılar. Zorluğu o yüzden. İnşallah en kısa zamanda petek yapımında kullanılan başka bir şekille, yüzeye yapıştırma çalışması yaparız.      

      Böylece tüm kalplerim bir araya gelerek fotoğraf karesinde yerlerini alıyorlar:) 

neseli quilling beehive technique

     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder