24 Ocak 2014

neseli quilling lessons for beginner

QUILLING DERSLERİNİN İLKİ...

    
  Neşe Hanım'ın yoğunluğundan blog bana kalınca, nasıl altından kalkarım diye düşünmedim desem yalan olur. Sadece birkaç kere ve deneme amaçlı kağıt kıvırmış biri olarak endişelerim pek de yersiz değil aslında.
      Ama neden birlikte öğrenmeyelim diye düşününce karalar bağlamaktan vazgeçtim ve kolları sıvadım:)))) Sonuçta Neşe Hanım kapı gibi arkamda... Ayrıca elime de tutuşturdu Quilling başlangıç kitini... 

      Eee... Hoca var, malzeme var... O zaman quilling yapsana demezler mi adama:))) 
     
      Öyleyse başlasın quilling dersleri...

     Fotoğraftan da görüleceği üzere kağıt şeritler, kıvırma aleti, yapıştırıcı, ölçü cetveli ana malzeme ve aletler...Makas ve iğne yardımcılar... Şırınga iğnesi bir kağıt üzerine sıkılan yapıştırıcıyı alıp kağıda sürmede kolaylık sağlıyor. Bunlar başlangıç seviyesi için yeterli... Diğerlerini de yeri geldikçe göreceğiz artık.

     Malzemeleri tanıdıktan sonra, "Kağıt Kıvırma Sanatı" olan  "Quilling" derslerine başlayabiliriz.   

     Bilindiği üzere kağıt kıvırma genel olarak 4 aşamadan oluşuyor.

neseli quilling for beginners

1- Kağıt kıvrılır, (Şekil 1-2)
2- İstenilen çapta açtırılır, (Şekil 3)
3- Açıktaki şerit ucu yapıştırılır, (Şekil 4)
4- Oluşan daireye elle istenilen şekil verilir. (Şekil 5)

      Hepsi bu... Neredeyse tüm temel şekiller, bu yuvarlağa parmaklarla şekil verilmesiyle yapılır. Ve bu temel şekiller de istenildiği gibi bir araya getirilerek istenilen tasarımlar ortaya çıkar.

     O yüzden önceliğimiz yuvarlağı düzgün ve seri yapmak... Bunun için de alacaksınız kağıt şeritle kıvırma aletini elinize, başlayacaksınız kıvırmaya:) Neşe Hanım'ın videoları size nasıl tutulabileceği hususunda bir yol gösterebilir. Ama önemli olan sizin bu ahengi tutturabilmeniz. Mesela Neşe Hanım sol eliyle kıvırma aletini kullanırken, ben sağ elimle kullanıyorum. O yüzden siz de yaptıkça kendiniz için en iyi ayarı bulacaksınız. Unutmayın amacımız seri ve düzgün yuvarlaklar elde etmek...

      Sarma kısmını hallettikten sonra istediğimiz çapta açtırmada da biraz uğraşabiliriz. Çünkü açtırdıktan sonra yuvarlak içindeki halkaların dağılmasına izin vermeden tutup, açıkta kalan şeridin ucuna çok az yapıştırıcı sürüp yapıştıracağız.

      Bu yapıştırma işinde de biraz dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü olabildiğince az yapıştırıcı sürmeliyiz. Başlangıçta tüpten sıkarak kullanıyordu. Ama her seferinde gereğinden fazla yapıştırıcı geldiğini görünce, bir kağıt üzerine yapıştırıcıyı sıkıp, iğne ucuyla alıp yapıştırmaya başladım. Bana göre çok daha pratik oldu doğrusu. Tabi siz yine yaptıkça kendi yönteminizi bulacaksınız.

      Böylece kağıt şeridimizi düzgün ve seri şekilde sarmayı, ölçülendirme cetvelinde istediğimiz ölçüde açtırabilmeyi ve dikkatli bir şekilde yapıştırmayı gerçekleştirdikten sonra, sıra temel şekilleri öğrenmeye geliyor ...

      O da bir sonraki dersin konusu...

     Sizi bir sonraki derse kadar kağıt şeritlerinizle baş başa bırakıyorum... 

      

2 yorum:

  1. Bir kaç gün önce pinterest te örneklerini görüp merak etmiştim. Sitenizi karıştırıp bir kaç yazı okuyunca merakımı giderdim. Merak yerini hevese bıraktı... Kürdan makas kağıt yapıştırıcı ile kendi çapımda denemelere başlamaya karar verdim.
    Siteniz çok hoşuma gitti. Üretilenler ve onların fotoğrafları çok güzel. Videolara daha geniş bir zamanda bakacağım. Bu güzel çalışmalar ve paylaşımlar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Amacımız kağıt kıvırma sanatı quilling'in tüm tekniklerini ve örneklerini siz quilling severlerle paylaşmak zaten... Sizlerden de böylesi güzel geri dönüşümler alınca enerjimiz bir kat daha artıyor.

    YanıtlaSil