9 Ocak 2014

QUILLING KAĞIT ŞERİTLER

      2mm-3mm-5mm-1cm-2cm-3cm gibi ende, 30cm - 50cm - 75cm gibi farklı uzunluklarda şeritler olabilmektedir. Çünkü yapacağımız proje çok farklı ölçülerde şeritler gerektirebilir. Bu yüzden yapılacak objeye göre şeridimizi seçmeliyiz.


      Daha çok tercih edilen 3mm eninde olan şeritlerdir. Çünkü şerit eni büyüdükçe yapacağımız çalışmalar da daha büyük ve kaba olacaktır. Bu yüzden 3mm'lik şeritleri kullanmak yapacağımız çalışmaları daha zarif gösterecektir. Keşke bulması kolay olsa da 2mm enindeki şeritlerle çalışabilsek...
      Ayrıca, şeritlerimizin gramajı da çok önemlidir. Fon kartonlarından şeritler hazırlayacaksak 120 gr olanlarını tercih edelim. Kesimi ve sarması daha rahat olacaktır. Renkli A4 kağıtları 80 gr'dır. Ekonomik olması açısından kullanmaya uygundur. Fakat bazı çalışmalarda 80 gr'lık şeritler pek uygun olmadığından, fon kartonlarını kullanmak genelde daha iyi sonuç verir.

     Bir de fon kartonu seçiminde kaplama değil, tüm hamuru renklendirilmiş olan seçilmeli. Aksi halde kaplamada şeritler kesildikçe içinin beyaz olarak çıkacağı unutulmamalı.

      Tüm renklerin yanında fosforlu, metalik şeritler de vardır. Oluklandırılmış şeritleri de unutmamak lazım...


neşeli quilling şeritler

neşeli quilling şeritleri
Fosforlu Şeritler
neşeli quilling şeritleri
Oluklu Şerit

2 yorum:

  1. bunları nereden bulabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitedeki "online satış" kısmını tıklarsanız ulaşabilirsiniz. Yani www.neseli-quilling.com adresinde bulabilirsiniz...

      Sil